Nyhetsbrev


Semestern hägrar!

Här kommer vårt sista nyhetsbrevet innan lite ledighet. Det har varit så givande att få dela med sig lite av det vi på JK RESURS gör på dagarna och samtidigt få sprida och förmedla vårt budskap: insikt skapar värde.

Snart väntas det semester för JK RESURS. En välbehövlig sådan efter en intensiv och fartfylld vår och försommar. Vi har bland annat genomfört två öppna ledarskapsutbildningar för chefer och ledare. Vi har utbildat på yrkeshögskolor i kommunikation, projektledning och konflikthantering. Rekryteringsarbetet är i full gång med intervjuer och referenssamtal. Vi har även hunnit med en hel del kund och nätverksmöten.

Ja, som ni ser så är det lite gott och blandat och det är det som gör vårt arbete så fantastiskt roligt och framförallt motiverande. Att få möjligheten att motivera andra människor och samtidigt ha variation av olika arbetsuppgifter som ändras från dag till dag, det är motiverande för oss!


Tips från coachen!

Motivation är en inre drivkraft och en vilja eller önskan om att åstadkomma något. Utan motivation kommer man inte att lyckas. Det spelar ingen roll vilken förmåga du har, utan motivation kommer din fulla förmåga aldrig uppnås.

Det är lätt att tappa motivationen om vi inte känner oss accepterade, omtyckta eller osäkra på tillhörigheten. När det känns som att vi blir tvingade, kontrollerade eller styrda och om vi blir missförstådda och ifrågasatta tappar vi lätt motivationen.

Kom ihåg att motivation kommer inifrån men syns på utsidan. Ta dig tid att hitta din egen motivation och fyll på din energi. Först då kan du påverka andra på ett positivt sätt!


Vad har du för bakgrund?

Jag har en bakgrund inom hotell och restaurangbranschen, den bästa skolan enligt mig när det gäller service och bemötande. Jag har arbetat inom bemanningsbranschen som konsultchef och rekryterare, där lärde jag mig vikten av att vara en synlig och kommunikativ chef. Jag har coachat många personer inom yrkeslivet både inom omställning, rehab och personlig utveckling. Har även en bakgrund som utbildningsledare på en yrkeshögskola. Mitt intresse för hälsa har gjort att jag utbildat mig till hälsokonsulent och kinesiolog.

Varför Började du arbeta på JK RESURS?

Jag träffade på Jenny och Karin när de höll utbildningar på den yrkeshögskola som jag jobbade på. JK RESURS behövde anställa en person på deltid som skulle stötta dem inom utbildning och coachning samt starta upp ett nytt ben i bolaget – rekrytering som jag skulle ansvara för. Jag brinner verkligen för alla tre delar som JK RESURS behövde hjälp med. Att coacha, rekrytera och utbilda samtidigt som de har måttot, vi ska ha kul på jobbet! Det passade mig perfekt!

Berätta om någon insikt/händelse som du varit med om under ditt första år som har satt sina spår i dig?

Min största och bästa insikt under mitt första år på JK RESURS är att Oj vad man utvecklas och växer som människa/anställd om man har chefer och medarbetare som har samma mål, värderingar och samtidigt tycker det är viktigt att man har kul på jobbet!

Vad händer framöver på JK RESURS?

Vi kommer vara ute ännu mera och marknadsföra oss. Vi vill att fler ska veta att vi finns till för att stötta dem i sin verksamhetsutveckling. Vi kommer också prioritera att vara med på flera nätverk som b.l.a BNI, The Network och morgonsoffan. Vi har också flera ledarskapsutbildningar som kommer starta på olika företag samt rekryteringar att tillsätta. Så mycket kul händer framöver!

Feedback tack

Nu vill vi avsluta och tacka alla er som läst våra nyhetsbrev. Vi är såklart nyfikna på om just DU har fått någon insikt av att läsa våra brev?

Om du vill får du gärna ge oss feedback och skriva några rader. Maila då till mia@jkresurs.se.

Nu vill vi önska er alla en Glad sommar med en förhoppning om mycket sol och många sköna dagar!
Jenny, Karin och Mia